ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test

Benauwd, kortademig, onrustig, angstig; herkenbaar?

Wanneer je angsten of onrust ervaart is heel vaak de ademhaling daarbij ook uit balans.
Er is enorm veel verborgen leed gaande op het gebied van angsten. Maar liefst 1 op de 5 personen krijgt te maken met een angstige periode of angststoornis. Uit onze ervaringen bij Upgrade blijkt dat bijna al deze mensen kampen met (verborgen) hyperventilatie. De impact van het sociale isolement wat hieruit vaak voort komt is enorm.

 

Vaak denkt men dat het te maken heeft met een geestelijke toestand terwijl heel vaak de onderliggende reden waardoor de angst of onrust ontstaat lichamelijk is.

In het Breathing mastery programma ga jij samen met Dennis Huizenga op zoek naar de onderliggende redenen voor jouw angsten en onrustige gevoel. Samen maken jullie een op maat gemaakt plan van aanpak, waarna je hiermee zelf online aan de slag kan.

Je bent niet de enigste! Bekijk hier de video waarin Dennis Huizenga verteld over zijn angsten die hij in het verleden heeft gehad. Je krijgt bij het programma dus niet alleen een ademexpert maar ook een ervaringsdeskundige!

Meer over het Breathing mastery programma

Stop angstaanvallen en een onrustig gevoel

Dit is een uniek programma, online lessen gecombineerd met persoonlijke begeleiding (via video sessies of persoonlijk op locatie).

Volgens Dennis Huizenga (internationaal adem-expert en gecertificeerd Buteyko therapeut) is het voor de meeste mensen niet gemakkelijk om de ademhaling te leren aanpassen in een paar dagen of alleen via videos of tekst. Dit programma combineert de voordelen van een online programma met de noodzakelijke persoonlijke begeleiding.

Angsten kunnen hardnekkig zijn maar met de juiste begeleiding zijn ze voor de meeste mensen vaak volledig opgelost binnen 6 maanden. De laatste 2 stappen zijn voor angsten essentieel m.a.w. jouw ademconditie dient minimaal 45 seconden te zijn is de ervaring van Probreathing.

Een op maat gemaakt programma

Bij Probreathing kijken we samen naar jouw situatie; van welke symptomen heb je last?
Samen met je begeleider ga je op zoek naar de onderliggende oorzaken en bepaal jij welke oefeningen jou het beste kunnen helpen. Zo ga je altijd aan de slag met een persoonlijk programma.

Met slechts een uur training per dag voelen de meeste mensen al binnen enkele weken significante verbeteringen.

Wij beseffen ons dat niet iedereen evenveel behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding. In het Breathing mastery programma bepaal jij of je zelf aan de slag gaat met de handige trainingvideo’s of dat je (eerst) persoonlijke begeleiding wilt. Meestal adviseren we, als de situatie dat toelaat, om de eerste persoonlijke sessie op locatie te doen in Doornspijk en alle andere sessies online. Tijdens de intake op locatie testen we jouw ademconditie, hartslag en zuurstofgehalte, om zo tot een op maat gemaakt programma te komen.

Je krijgt toegang tot het online platform met ruim 50 trainingsvideo’s. Je kan zo gelijk zelf aan de slag met het verbeteren van jouw ademhaling.

Wij geloven dat het beter is om kleine stapjes te zetten dan om niets te doen.

Ademhaling dient tijdelijk een onderdeel van je dagelijkse routine te zijn. Na deze periode zal je systeem het weer als vanzelf gaan doen m.a.w. je autonome zenuwstelsel is dan weer als het ware gereset.

Makkelijke stappen

Dit programma volg je via ons eigen besloten online platform, waardoor je altijd precies ziet waar je bent gebleven.

Eigen tempo

Doe de lessen op jouw eigen tempo, herhaal het zo vaak als nodig is.

Controleer je adem

Leer wat er gebeurt in je lichaam en met welke oefeningen je balans krijgt.

Trainen op jouw manier

Altijd
whatsapp
support
Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen plannen we een intake gesprek in. We vinden het fijn om jou dan live te ontmoeten, dus vaak spreken we af op onze praktijk in Doornspijk. Als dat niet mogelijk is, kijken we uiteraard naar een manier die jou wel goed uitkomt.
Je krijgt direct toegang tot ons online platform met ruim 60 trainingsvideo’s. Hierin legt Dennis duidelijk de verschillende oefeningen uit en krijg je meer kennis over ademhaling. Zo kan je direct zelf aan de slag met het programma. Wij zijn altijd voor jou bereikbaar op Whatsapp mocht je tegen vragen aanlopen.
Oefen jij graag op je eigen tempo? Dat kan natuurlijk. Je kunt met het online platform prima zelf uit de voeten. In principe kan je zo het hele programma zonder begeleiding doorlopen.
Na een bepaald aantal online lessen vinden we het prettig om even te horen hoe het met je gaat. Dit doen we vaak door een online gesprek. We kijken of je tegen vragen aanloopt, of je al vooruitgang merkt en we bespreken welke oefeningen voor jou het belangrijkst zijn om mee verder te gaan. Mocht je dit echt niet willen kan je dit uiteraard ook overslaan.
We zijn goed bereikbaar voor online gesprekken, bijvoorbeeld via Zoom of Facetime. Zo kunnen we je op weg helpen bij vragen over de oefeningen en bespreken we samen welke stappen voor jou belangrijk zijn. Ook kijken we met je mee of je alle oefeningen op de juiste manier uitvoert. Wil jij graag volledig met live begeleiding werken, kies dan voor ons programma ‘Persoonlijke begeleiding’. We werken dan in live sessies bij ons op locatie in Doornspijk.

Belangrijkste voordelen voor jou

 • Programma samengesteld door Dennis Huizenga, zelf ervaringsdeskundige met angstaanvallen
 • Persoonlijke intake op locatie, waarbij we onder andere jouw ademconditie, hartslag en zuurstofgehalte testen.
 • Je hoeft daarna de deur niet meer uit; je kan jezelf vanuit je eigen huis genezen.
 • Geen reistijden en kosten; je bespaart geld.
 • De persoonlijke begeleiding helpt jou inzicht te krijgen in jouw verbeterpunten en hoe deze aan te pakken.
ANGSTEN
BREATHING MASTERY PROGRAM
 • Intake met o.a. testen van hartslag, zuurstofgehalte en ademconditie
 • Persoonlijke begeleiding
 • Online lessen
 • Whatsapp coaching
 • Community toegang
€399,- Start nu

De adem-band

De adem-band helpt als extra ondersteuning bij de oefeningen van de Buteyko cursus. Door het dragen van de band word je je bewuster van jouw ademhaling. Door de band korte perioden gedurende de dag en nacht te dragen, werk je aan de rustige ademhaling waar we naar streven.
De band is beschikbaar in drie verschillende maten:
Small – middenrif omvang 67 – 87cm
Medium – middenrif omvang 89 -105cm
Large – middenrif omvang 105 – 120cm
Bestel de band hier online.

Veel gestelde vragen (FAQ)

De meerwaarde zit hem vooral in de duidelijke stappen. In een groepscursus bepaalt vaak de begeleider of de groep het tempo. Ook zit niet iedereen te wachten om publiekelijk persoonlijke ervaringen te delen of hoge kosten te maken voor een-op-een begeleiding.
Lees hieronder een aantal van de vele testimonials.
Als je je aanmeldt kun je gelijk beginnen.

Testimonials

Wil jij graag met ons verder praten over hoe Probreathing jou kan helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

  * Dit veld is verplicht