ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test

In het Breathing mastery programma besteden we aandacht aan het in balans brengen van je ademhaling. We gebruiken hiervoor de ademhalingstechnieken van de Buteyko cursus. Deze combineert Dennis met zijn eigen ervaring en kennis, om tot de beste oefeningen te komen. Deze helpen om rust in je ademhaling te brengen.

Alles begint met het vaststellen van je ademconditie. Benieuwd hoe jouw ademconditie is? Doe dan deze simpele test. Zo heb je gelijk een idee of het Breathing mastery programma jou zou kunnen helpen.

Een op maat gemaakt programma

Ademhalen doen we (gelukkig) onbewust. Om je ademhaling te veranderen heb je dan ook veel oefening en goede begeleiding nodig. Toch vergeten veel behandelaars dit in hun therapie.
Bij Probreathing kijken we samen naar jouw situatie; van welke symptomen heb je last?
Samen met je begeleider ga je op zoek naar de onderliggende oorzaken en bepaal jij welke oefeningen jou het beste kunnen helpen. Zo ga je altijd aan de slag met een persoonlijk programma.

Met slechts een uur training per dag voelen de meeste mensen al binnen enkele weken significante verbeteringen.

Wij beseffen ons dat niet iedereen evenveel behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding. In het Breathing mastery programma bepaal jij of je zelf aan de slag gaat met de handige trainingvideo’s of dat je (eerst) persoonlijke begeleiding wilt. Meestal adviseren we, als de situatie dat toelaat, om de eerste persoonlijke sessie op locatie te doen in Doornspijk en alle andere sessies online. Tijdens de intake op locatie testen we jouw ademconditie, hartslag en zuurstofgehalte, om zo tot een op maat gemaakt programma te komen.

Je krijgt toegang tot het online platform met ruim 50 trainingsvideo’s. Je kan zo gelijk zelf aan de slag met het verbeteren van jouw ademhaling.

Weet jij niet zo goed of alle lessen wel van belang zijn voor jou? Of heb je maar beperkt de tijd?
Dan kijkt je persoonlijke begeleider op whatsapp of met videobellen met je mee en maakt samen met jou een selectie van lessen die voor jou belangrijk zijn.

Wij geloven dat het beter is om kleine stapjes te zetten dan om niets te doen.

Heb je geen tijd om iedere dag een uur te trainen? Begin dan eens met een paar keer per week 20 minuten en breid dit langzaam uit. Zo wordt het trainen van je ademhaling een onderdeel van je dagelijkse routine en is het uiteindelijk helemaal niet moeilijk meer om aan een les te beginnen.

Het Breathing mastery programma

Maak hieronder je keuze uit de verschillende programma’s. Na aanschaf volgt een intake, waarbij we dieper ingaan op jouw situatie en wensen. We testen dan onder andere jouw ademconditie, hartslag en zuurstofgehalte. Zo zorgen we voor een op maat gemaakt programma.

Twijfel je welk pakket bij jou past en wil je met ons overleggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ik wil graag overleggen

Wat kun je verwachten van het
Breathing mastery programma©

Wat krijg jij?

 • Toegang tot het online platform met meer dan 50 lessen
 • Persoonlijke intake om jouw persoonlijke programma samen te stellen
 • Persoonlijke begeleiding d.m.v. online video sessies
 • Whatsapp coaching bij directe korte vragen (1e maand gratis)
 • Adviezen over voeding en producten die een effect hebben op je ademhaling
 • Gratis E-book ‘Upgrade jezelf’ (t.w.v. €7)
 • Nu tijdelijk 1 uur of 2x 30min gratis persoonlijke begeleiding t.w.v. €115 (hierna zijn er kosten aan verbonden)

Wat leer je?

 • Wat er in je lichaam gebeurt als je verkeerd ademt
 • Wat je kunt doen bij benauwdheid of astma aanvallen
 • Hoe je goed kunt spreken (ook waardevol voor publiekelijk spreken)
 • Hoe je goed ademt tijdens het sporten
 • Hoe je echt mindful kunt zijn
 • Hoe je het beste kunt ademen tijdens het slapen

Bepaal zelf hoe jij wilt trainen

De vorm van begeleiden kan je tijdens het programma naar wens aanpassen.

Persoonlijke begeleiding

Mogelijkheid tot live consulten in onze praktijk in Doornspijk als jij daar behoefte aan hebt. De intake vindt altijd plaats op locatie, zodat we een passend programma voor jou kunnen samenstellen. Daarnaast zijn wij altijd bereikbaar via Whatsapp en Facetime wanneer jij ons nodig hebt.

Online lessen

Liever zelf aan de slag? Ons platform biedt meer dan 60 online video’s met oefeningen en uitleg om jouw ademconditie te verbeteren. Natuurlijk zijn wij altijd bereikbaar mocht je tegen problemen aanlopen of even meer hulp nodig hebben.

De mobiele app

Met onze handige app heb je jouw oefeningen altijd bij de hand. Zo kan jij aan de slag waar en wanneer je dat zelf maar wilt.

De Buteyko band

De Buteyko band helpt als extra ondersteuning bij de oefeningen van de Buteyko cursus. Door het dragen van de band word je je bewuster van jouw ademhaling. Door de band korte perioden gedurende de dag en nacht te dragen, werk je aan de rustige ademhaling waar we naar streven.
De band is beschikbaar in drie verschillende maten:
Small – middenrif omvang 67 – 87cm
Medium – middenrif omvang 89 -105cm
Large – middenrif omvang 105 – 120cm
Bestel de band hier online.

Bewezen

Een bewezen systeem waar vele duizenden mensen wereldwijd al baat bij hebben gehad.

Professioneel

Leer de meeste stof online en werk aan het fine-tunen van de persoonlijke aspecten via persoonlijke begeleiding.

Blijvend resultaat

Als je het volledige traject doorloopt zijn de resultaten bijna altijd voorgoed. Met andere woorden: als je ademhaling in balans is zal het zelden zijn dat je klachten terugkomen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Na aanschaf van het programma dat bij jou past gaan we samen in een persoonlijke intake dieper in op jouw wensen. Tijdens de intake op locatie meten we jouw ademconditie, hartslag en zuurstof gehalte. Op basis hiervan adviseren wij je over jouw invulling van het programma. Met je eigen inlogcodes kan je vervolgens zelf online aan de slag met de ruim 50 lessen. Daarnaast krijg je een gratis e-book en op maat gemaakte ademband.
Lees hier een aantal van de vele testimonials.
Bij een goed onderbouwd online programma (met een grote database en software op de achtergrond) kun je vooral in je eigen tempo en zonder beperkingen de oefeningen en de informatie tot je nemen. Ook heb je niet te maken met reistijden naar een begeleider of cursus. Met het online programma van Probreathing krijg je ook online persoonlijke begeleiding via whatsapp of videobellen.
De meerwaarde zit hem vooral in de duidelijke stappen. In een groepscursus bepaalt vaak de begeleider of de groep het tempo. Ook zit niet iedereen te wachten om publiekelijk persoonlijke ervaringen te delen of hoge kosten te maken voor een-op-een begeleiding.
Nee, deze site is in het leven geroepen door Dennis Huizenga, een internationaal erkend Buteyko therapeut, holistisch coach, auteur en spreker die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. (Dennis is tevens volledig eigenaar van deze site).
Doeltreffendheid, zelf in te delen tijd, geen reistijden en ook financieel een stuk goedkoper dan een-op-een begeleiding.
Je bepaalt zelf het tempo. Raadzaam is elke dag een stukje te doen. Voor het trainen heb je minimaal 45 minuten per dag nodig voor een aantal maanden (meestal 3 a 4). De totale cursus bevat voor ongeveer 6 uur aan lesmateriaal.

Testimonials

Twijfel jij welk pakket bij jou past?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor overleg.

  * Dit veld is verplicht