ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test

Wat is COVID en wat kun je doen om te herstellen?

COVID-19 is een nieuwe ziekte en de kennis groeit daarom nog iedere dag. COVID-19 is verwant aan het SARS virus dat in 2005 de kop op stak. Simpel gezegd staat SARS voor ernstig acuut ademhaling syndroom. SARS had destijds een hoog sterftecijfer van maar liefst 9,6%, vele malen hoger dan COVID-19. Een infectie met COVID-19 kan in verschillende gradaties verlopen. Sommigen merken nauwelijks iets, terwijl anderen langere tijd op de intensive care aan de beademing moeten. Een traumatische en intensieve ervaring. Ondertussen is ook duidelijk dat veel mensen met COVID restklachten blijven lopen. Een goede nazorg met regelmatige therapie en oefeningen zijn nodig om volledig te kunnen herstellen van een COVID-19 infectie.

Revalidatie na COVID


Als je COVID-19 hebt gehad en na de test is gebleken dat je niet meer besmettelijk bent begint het herstel. Veel mensen ondervinden enorme klachten na COVID zoals:

 • Laag energieniveau
 • Hartkloppingen
 • Snel buiten adem
 • Hoesten
 • Misselijkheid/maagklachten
 • ‘brain fog’
 • Slapeloosheid
 • Depressie
 • Hoofdpijn
 • Onrust/angsten
 • Obesitas
 • Verslechtering van geheugen
 • Verminderd concentratievermogen
 • Verhoging in ontstekingsreactie van het lichaam

Een belangrijk aspect van COVID is dat het de longen behoorlijk kan beschadigen en longfibrose (littekens in de longen) is vaak een gevolg van deze nare ziekte. Naast hartproblemen kunnen ook problemen in de hersenen ontstaan, daarmee is het een enorm moeilijke ziekte om van te herstellen. Veel mensen hebben maanden nodig voordat ze weer volledig op de been zijn. Vooral mensen die al een ongebalanceerde ademhaling hadden en/of al zwak waren kunnen ervaren dat ze niet of nauwelijks herstellen.

COVID-19 revalidatie programma

Bij Probreathing hebben we dagelijks te maken met mensen met ademhalingsklachten. Sinds maart 2020 zien we een toename van mensen die COVID hebben gehad en ons vragen wat ze kunnen doen om hun herstel te bespoedigen.
Allereerst: wij zijn geen vervanging voor de arts. Bent u nog positief getest en/of nog in behandeling bij uw arts of ziekenhuis? Dan kunnen en zullen wij geen vervanging daarvoor geven. Indien u echter uit het ziekenhuis bent of van de arts hebt begrepen dat hij/zij niet veel meer voor u kan doen, dan kunnen we u assisteren in ons COVID-19 revalidatie programma. (in dit programma zit 1 uur persoonlijke begeleiding indien je meer tijd nodig heeft dan kun je losse uren reserveren via onze webshop)

Ik wil graag overleggen

Wat kun je verwachten van het
COVID-19 revalidatie programma

Het COVID-19 revalidatie programma helpt u om uw ademconditie te verbeteren en daarmee uw herstel na COVID te bespoedigen. We hebben al vele mensen nationaal en internationaal geholpen met soortgelijke klachten en we kwamen erachter dat het verbeteren van de ademconditie een essentieel onderdeel is van het herstel, zelfs na maanden ziekte of zwaktebeeld bij de cliënt. Naast het platform dat u ondersteunt door online lessen te bieden, krijgt u ook de noodzakelijke persoonlijke begeleiding. Bij de persoonlijke begeleiding kijken we verder dan alleen ademhaling en geven u onder meer advies over voeding.

Bij voorkeur laten we de persoonlijke begeleiding plaatsvinden in onze praktijk op de Veluwe. Als dit niet mogelijk is, door corona maatregelen of andere oorzaken, dan kunnen we dit ook online doen.

Bepaal zelf hoe jij wilt trainen

De vorm van begeleiden kan je tijdens het programma naar wens aanpassen.

Persoonlijke begeleiding

Mogelijkheid tot live consulten in onze praktijk in Doornspijk als jij daar behoefte aan hebt. De intake vindt altijd plaats op locatie, zodat we een passend programma voor jou kunnen samenstellen. Daarnaast zijn wij altijd bereikbaar via Whatsapp en Facetime wanneer jij ons nodig hebt.

Online lessen

Liever zelf aan de slag? Ons platform biedt meer dan 60 online video’s met oefeningen en uitleg om jouw ademconditie te verbeteren. Natuurlijk zijn wij altijd bereikbaar mocht je tegen problemen aanlopen of even meer hulp nodig hebben.

De mobiele app

Met onze handige app heb je jouw oefeningen altijd bij de hand. Zo kan jij aan de slag waar en wanneer je dat zelf maar wilt.

De adem-band

De adem-band helpt als extra ondersteuning bij de oefeningen of dagelijkse leven. Door het dragen van de band word je je bewuster van jouw ademhaling. Door de band korte perioden gedurende de dag en nacht te dragen, werk je aan de rustige ademhaling waar we naar streven.
De band is beschikbaar in drie verschillende maten:
Small – middenrif omvang 67 – 87cm
Medium – middenrif omvang 89 -105cm
Large – middenrif omvang 105 – 120cm
Bestel de band hier online.

Bewezen

Een bewezen systeem waar vele duizenden mensen wereldwijd al baat bij hebben gehad.

Professioneel

Leer de meeste stof online en werk aan het fine-tunen van de persoonlijke aspecten via persoonlijke begeleiding.

Blijvend resultaat

Als je het volledige traject doorloopt zijn de resultaten bijna altijd voorgoed. Met andere woorden: als je ademhaling in balans is zal het zelden zijn dat je klachten terugkomen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Na aanschaf van het programma dat bij jou past gaan we samen in een persoonlijke intake dieper in op jouw wensen. Tijdens de intake op locatie meten we jouw ademconditie, hartslag en zuurstof gehalte. Op basis hiervan adviseren wij je over jouw invulling van het programma. Met je eigen inlogcodes kan je vervolgens zelf online aan de slag met de ruim 50 lessen. Daarnaast krijg je een gratis e-book en op maat gemaakte ademband.
Lees hier een aantal van de vele testimonials.
Bij een goed onderbouwd online programma (met een grote database en software op de achtergrond) kun je vooral in je eigen tempo en zonder beperkingen de oefeningen en de informatie tot je nemen. Ook heb je niet te maken met reistijden naar een begeleider of cursus. Met het online programma van Probreathing krijg je ook online persoonlijke begeleiding via whatsapp of videobellen.
De meerwaarde zit hem vooral in de duidelijke stappen. In een groepscursus bepaalt vaak de begeleider of de groep het tempo. Ook zit niet iedereen te wachten om publiekelijk persoonlijke ervaringen te delen of hoge kosten te maken voor een-op-een begeleiding.
Nee, deze site is in het leven geroepen door Dennis Huizenga, een internationaal erkend Buteyko therapeut, holistisch coach, auteur en spreker die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. (Dennis is tevens volledig eigenaar van deze site).
Doeltreffendheid, zelf in te delen tijd, geen reistijden en ook financieel een stuk goedkoper dan een-op-een begeleiding.
Je bepaalt zelf het tempo. Raadzaam is elke dag een stukje te doen. Voor het trainen heb je minimaal 45 minuten per dag nodig voor een aantal maanden (meestal 3 a 4). De totale cursus bevat voor ongeveer 6 uur aan lesmateriaal.

Testimonials

Twijfel jij of dit programma bij jou past?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor overleg.

  * Dit veld is verplicht