ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test

Een infectie met COVID-19 beschadigt direct het ademhalingssysteem. Een slechte adem-conditie vertraagt het herstel, waardoor de effecten van de infectie langer doorsluimeren. Een langzaam en onvoldoende herstel geeft spanning op het werk en in privé aangelegenheden. Dit heeft vaak een neerwaartse spiraal op zowel lichamelijk en geestelijk vlak tot gevolg wat vaak een vorm van burnout achtige klachten geeft.

Het COVID revalidatieprogramma van Probreathing helpt met specifieke ademtechnieken om de ademconditie weer op peil te krijgen. Probreathing heeft vele jaren ervaring in het begeleiden van mensen met astma, hyperventilatie, COPD, slaap-apneu en onrusten/angsten, zowel op nationaal als internationaal niveau. Bij alle condities geldt dat een goede ademconditie belangrijk is. Met de test in bovenstaande video krijg je binnen 1 minuut inzicht in jouw ademconditie. Dit geeft een eerste beeld over jouw situatie voor het herstel van een infectie met COVID-19.

Meer over het volledige programma

Een uniek programma

Volgens Dennis Huizenga (internationaal adem-expert en gecertificeerd Buteyko therapeut) is het voor de meeste mensen niet gemakkelijk om de ademhaling te leren aanpassen in een paar dagen of alleen via videos of tekst. Dit programma combineert de voordelen van een online programma met de noodzakelijke persoonlijke begeleiding.

Coronavirus
Het coronavirus heeft onze wereld op zijn kop gezet. Het ongrijpbare virus zorgt ervoor dat veel mensen kampen met onrust of angsten. Probreathing heeft al veel mensen kunnen helpen met het verminderen van deze klachten door het verbeteren van de ademconditie.
Met de toegenomen vraag naar ondersteuning bij de revalidatie na een COVID-19 infectie hebben wij dit programma ontwikkeld. Dit is er speciaal op gericht om de klachten na een infectie met COVID-19 te verminderen. We doen dit door te werken aan de ademconditie en omliggende factoren zoals voeding.

Een op maat gemaakt programma

Wanneer je gaat starten met het COVID-revalidatieprogramma krijg je direct toegang tot het online leerplatform van Probreathing. Op dit platform vind je informatieve video’s over de invloed van ademhaling op je lichaam en de effecten van een ongebalanceerde ademhaling.
Daarnaast vind je hier tal van oefeningen waarmee je aan jouw ademconditie en herstel werkt. Deze ademhalingsoefeningen zijn in een logisch patroon opgebouwd waardoor je in een op maat gemaakt programma (afhankelijk van jouw persoonlijke ademconditie) geleerd krijgt hoe, wat en wanneer je dient te trainen.
Bij Probreathing kijken we niet alleen naar ademhaling, maar naar het hele spectrum van invloeden die een impact kunnen hebben op jouw herstel. Zo krijg je advies over welke voeding en supplementen het ziektebeeld kunnen verbeteren of juist verslechteren.

Na de aanschaf van het programma raden we aan op korte termijn een afspraak in te plannen met jouw persoonlijke begeleider. Meestal vindt de eerste intake afspraak plaats in onze praktijk op de Veluwe. Tijdens de intake voeren we verschillende metingen uit, zoals: bloedsaturatie, hartslag, bloeddruk, frequentie van ademen, diepte van ademen en de ademconditie meting.

Met deze gegevens en jouw eigen verhaal, stel je samen met jouw persoonlijke begeleider een flexibel plan op waarmee je zo snel mogelijk jouw ademconditie kunt verbeteren. Indien nodig en gewenst kunnen wij hier ook jouw werkgever bij betrekken voor aanvullend overleg.
In het begin is het raadzaam iedere week een afspraak te hebben met je begeleider. Na 3 weken komt er vaak meer ruimte tussen de afspraken en bepalen verschillende factoren (zoals jouw vooruitgang, lichamelijk aanpassingsvermogen en doorzettingsvermogen) in welke mate er een vervolgafspraak nodig is.
Indien het nodig is kunnen vervolgafspraken ook via online video meetings plaatsvinden. Via Whatsapp coaching zijn wij altijd bereikbaar om korte vragen direct te beantwoorden.

De meeste mensen merken significante verbeteringen binnen 3-4 weken. We gaan er daarbij vanuit dat je dagelijks een uur traint.

Makkelijke stappen

Dit programma volg je via ons eigen besloten online platform, waardoor je altijd precies ziet waar je bent gebleven.

Eigen tempo

Doe de lessen op jouw eigen tempo, herhaal het zo vaak nodig is.

Controleer je adem

Leer wat er gebeurt in je lichaam en met welke oefeningen je balans krijgt.

Trainen op jouw manier

Altijd
whatsapp
support
Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen plannen we een intake gesprek in. We vinden het fijn om jou dan live te ontmoeten, dus vaak spreken we af op onze praktijk in Doornspijk. Als dat niet mogelijk is, kijken we uiteraard naar een manier die jou wel goed uitkomt.
Je krijgt direct toegang tot ons online platform met ruim 60 trainingsvideo’s. Hierin legt Dennis duidelijk de verschillende oefeningen uit en krijg je meer kennis over ademhaling. Zo kan je direct zelf aan de slag met het programma. Wij zijn altijd voor jou bereikbaar op Whatsapp mocht je tegen vragen aanlopen.
Oefen jij graag op je eigen tempo? Dat kan natuurlijk. Je kunt met het online platform prima zelf uit de voeten. In principe kan je zo het hele programma zonder begeleiding doorlopen.
Na een bepaald aantal online lessen vinden we het prettig om even te horen hoe het met je gaat. Dit doen we vaak door een online gesprek. We kijken of je tegen vragen aanloopt, of je al vooruitgang merkt en we bespreken welke oefeningen voor jou het belangrijkst zijn om mee verder te gaan. Mocht je dit echt niet willen kan je dit uiteraard ook overslaan.
We zijn goed bereikbaar voor online gesprekken, bijvoorbeeld via Zoom of Facetime. Zo kunnen we je op weg helpen bij vragen over de oefeningen en bespreken we samen welke stappen voor jou belangrijk zijn. Ook kijken we met je mee of je alle oefeningen op de juiste manier uitvoert. Wil jij graag volledig met live begeleiding werken, kies dan voor ons programma ‘Persoonlijke begeleiding’. We werken dan in live sessies bij ons op locatie in Doornspijk.

Belangrijkste voordelen voor jou

  • Professioneel programma waarbij we je stap voor stap begeleiden naar een betere ademconditie (essentieel voor het genezen van COVID-19).
  • Persoonlijke intake op locatie, waarbij we onder andere jouw ademconditie, hartslag en zuurstofgehalte testen.
  • Ruim 30 online lessen die je vanuit huis kunt volgen wanneer het jou uitkomt.
  • Persoonlijke begeleiding waarin je aan de hand van jouw persoonlijke situatie geholpen wordt.
  • Gemiddeld heeft men 2-5 uur persoonlijke begeleiding nodig naast de informatie uit het onlineprogramma. Extra begeleiding is mogelijk voor €100 per uur.
COVID-19
COVID-19 REVALIDATIE PROGRAMMA
  • Toegang tot het online platform
  • 1 uur persoonlijke begeleiding op locatie
  • Whatsapp ondersteuning
€399,- Start nu

Veel gestelde vragen (FAQ)

De meerwaarde zit hem vooral in de duidelijke stappen. In een groepscursus bepaalt vaak de begeleider of de groep het tempo. Ook zit niet iedereen te wachten om publiekelijk persoonlijke ervaringen te delen of hoge kosten te maken voor een-op-een begeleiding.
Lees hieronder een aantal van de vele testimonials.
Als je je aanmeldt kun je gelijk beginnen.

Testimonials

Wil jij graag met ons verder praten over hoe Probreathing jou kan helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

    * Dit veld is verplicht