Hyperventilatie

Een vaak onzichtbare ziekte met enorm veel vage klachten. Niet alleen duizeligheid, onrust, benauwdheid en druk op de borst kunnen optreden maar ook minder bekende symptomen als overmatig zweten, buikpijn en grieperig voelen zijn er direct mee verbonden.

Bestel programma

Hyperventilatie, soms een onzichtbare sluipmoordenaar.

Er heerst wereldwijd een pandemie, niet alleen COVID maar ook een andere ziekte en deze heet hyperventilatie. Uit verschillend onderzoek blijkt dat er bij ruim 85% van de Westers mensen een vorm van hyperventilatie schuilt. Het woord schuilt is in deze context bedoelt als dat het voor de meeste mensen een onzichtbare m.a.w. onwetende hyperventilatie gaande is. Hyperventilatie creëert vaak allerlei vage klachten waar ook vaak de dokter niet een duidelijk beeld van krijgt. Het kunnen symptomen zijn van lichamelijke aard of van geestelijke aard of een combinatie. Hyperventilatie kan vergeetachtigheid, gebrek aan concentratie, onrust en zelfs enorme angsten genereren maar niet alleen geestelijke symptomen maar ook fysieke symptomen als overmatig zweten, constipatie en grieperig voelen kunnen optreden. De meeste mensen zijn bekend met de hyperventilatie aanval waar iemand overmatig heftig ademt op een bepaalt moment of sommige mensen zijn er zich bewust van dat ze hoog ademen of zich benauwd voelen. Kortom chronische hyperventilatie kan je doen belanden bij zowel de psychiater als de fysiotherapeut, arts of osteopaat. In de meer standaard medische stappenplannen krijgt hyperventilatie (misschien ook wel terecht door een gebrek aan specifieke kennis) te weinig aandacht en kunnen patienten jarenlang van het kastje naar de muur worden gestuurd.

Herkenbaar? Benauwd, kortademig, onrustig? Angstig?

 

Hyperventilatie en je hartslag

Bloeddruk, hartslag, uitstoot van koolstofdioxide, het zit allemaal verbonden met de ademhaling. Bij teveel ademen (hyper-ventilatie) ontstaat er een ademhaling wat ze in medische termen noemen een ademhaling buiten de norm. Een norm kun je zien als een soort boven en onder grens waartussen in gewone omstandigheden geademd dient te worden. Indien dat door bijvoorbeeld een hyperventilatie niet gebeurt ontstaan er allemaal zelfbeschermende maatregelen op vaak verschillende vlakken. Wanneer de ademhaling weer in de norm komt (m.a.w. wanneer men weer normaal ademt) zullen allerlei verschillende facetten van het lichaam zich gaan normaliseren.

Demo programma

Neem een kijkje in het online platform.

 

Wat heb jij nodig?

Aanschaffen van een programma of starten van een traject kan nog wel eens een uitdaging zijn, bekijk hier Dennis zijn bericht.

Bestel het programma

Genees jezelf van hyperventilatie, begin vandaag

Het Breathing Mastery Programma helpt wereldwijd mensen om op een natuurlijke wijze hyperventilatie te bestrijden. Je kunt nu starten met je eerste les en binnen een paar dagen je eerste live sessie te hebben met een gecertificeerde ademspecialist.

BESTEL HIER

Leer meer over ademhaling, voeding en mindfulness zijn.

Probreathing is onderdeel van Upgrade Jezelf dit bedrijf richt zich vooral op hoe je het beste uit jezelf kunt halen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Begin vandaag met de eerst stap naar een Upgrade van jezelf.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.