ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test

Behandeling van (chronische) hyperventilatie

Hyperventilatie is een veel voorkomende aandoening waarbij mensen vaak te snel, te diep maar vooral teveel ademen. Dit kan leiden tot benauwdheid en andere ongemakken. Hoewel hyperventilatie goed behandeld kan worden, is het jammer dat veel behandelaars de kern van de ziekte niet begrijpen en daardoor onvoldoende effectief zijn in het behandelen ervan.

Bij probreathing hebben we al vele duizenden mensen geholpen om blijvend af te komen van (chronische) hyperventilatie. Onze benadering is gericht op het begrijpen van de oorzaken van hyperventilatie en het aanpakken van deze oorzaken op een effectieve manier. We kijken niet alleen naar de symptoom behandeling, maar vooral hoe we een blijvende verbetering kunnen bereiken.

Als je last hebt van hyperventilatie, is het belangrijk om een behandelaar te zoeken die de kern van de ziekte begrijpt en je daardoor effectief kan helpen. Bij probreathing hebben we veel ervaring met het behandelen van hyperventilatie en kunnen we je helpen om blijvend van je benauwdheid en hyperventilatie af te komen.

Bekijk bovenstaande video 🙂

Om te weten of je hyperventileert, is het raadzaam om de onderstaande ademtest te doen. Klik op de link om de test te doen en zo zeker te weten of dit het probleem is waar je mee te maken hebt.

Doe de adem-test

Einde aan hyperventilatie

Stop hyperventilatie met ons unieke programma dat online lessen combineert met persoonlijke begeleiding. Volgens adem-expert en gecertificeerd Buteyko therapeut Dennis Huizenga is het voor de meeste mensen niet gemakkelijk om de ademhaling aan te passen in een paar dagen of alleen via videos of tekst. Ons programma combineert de voordelen van online leren met de noodzakelijke persoonlijke begeleiding om je te helpen je ademhaling aan te passen en hyperventilatie te stoppen.

Coronavirus: In tijden waar een ongrijpbaar virus heerst, ervaren veel mensen onrust of angsten. Een evenwichtige ademhaling zal het herstel, of de preventie, alleen maar versterken. Door het coronavirus prefereren de meeste mensen online sessies. Onder meer door zijn ervaring met buitenlandse cliënten is Dennis ervaren met het geven van online begeleiding en kan jou zo ook op afstand optimaal helpen.

Een op maat gemaakt programma

Bij Probreathing bieden we een op maat gemaakt programma voor het stoppen van hyperventilatie. We kijken naar jouw situatie en welke symptomen je hebt. Samen met je begeleider Dennis Huizenga zoeken we naar de onderliggende oorzaken. Hierna bepalen we welke oefeningen het beste bij jou passen. Zo krijg je altijd een persoonlijk programma.

Met slechts een uur training per dag voelen de meeste mensen al binnen enkele weken significante verbeteringen. In ons Breathing mastery programma bepaal je of je zelf aan de slag gaat met de trainingvideo’s of dat je eerst persoonlijke begeleiding wilt. Meestal adviseren we, als de situatie dat toelaat, om de eerste persoonlijke sessie op locatie te doen en de verdere sessies online. Tijdens de intake op locatie testen we je ademconditie, hartslag en zuurstofgehalte om zo tot een op maat gemaakt programma te komen.

Je krijgt toegang tot ons online platform met meer dan 50 trainingsvideo’s. Hiermee kun je gelijk aan de slag gaan zodat je start met het verbeteren van je ademhaling. Wij geloven dat het beter is om kleine stappen te zetten dan om niets te doen. Ademhaling dient tijdelijk een onderdeel van je dagelijkse routine te zijn, en na deze periode zal je systeem het weer automatisch doen, het autonome zenuwstelsel is dan weer gereset en de klachten zijn bijna altijd daarna verdwenen.

Tip: Lees de blog

Makkelijke stappen

Dit programma volg je via ons eigen besloten online platform, waardoor je altijd precies ziet waar je bent gebleven.

Eigen tempo

Doe de lessen op jouw eigen tempo, herhaal het zo vaak nodig is.

Controleer je adem

Leer wat er gebeurt in je lichaam en met welke oefeningen je balans krijgt.

Trainen op jouw manier

Altijd
whatsapp
support
Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen plannen we een intake gesprek in. We vinden het fijn om jou dan live te ontmoeten, dus vaak spreken we af op onze praktijk in Doornspijk. Als dat niet mogelijk is, kijken we uiteraard naar een manier die jou wel goed uitkomt.
Je krijgt direct toegang tot ons online platform met ruim 60 trainingsvideo’s. Hierin legt Dennis duidelijk de verschillende oefeningen uit en krijg je meer kennis over ademhaling. Zo kan je direct zelf aan de slag met het programma. Wij zijn altijd voor jou bereikbaar op Whatsapp mocht je tegen vragen aanlopen.
Oefen jij graag op je eigen tempo? Dat kan natuurlijk. Je kunt met het online platform prima zelf uit de voeten. In principe kan je zo het hele programma zonder begeleiding doorlopen.
Na een bepaald aantal online lessen vinden we het prettig om even te horen hoe het met je gaat. Dit doen we vaak door een online gesprek. We kijken of je tegen vragen aanloopt, of je al vooruitgang merkt en we bespreken welke oefeningen voor jou het belangrijkst zijn om mee verder te gaan. Mocht je dit echt niet willen kan je dit uiteraard ook overslaan.
We zijn goed bereikbaar voor online gesprekken, bijvoorbeeld via Zoom of Facetime. Zo kunnen we je op weg helpen bij vragen over de oefeningen en bespreken we samen welke stappen voor jou belangrijk zijn. Ook kijken we met je mee of je alle oefeningen op de juiste manier uitvoert. Wil jij graag volledig met live begeleiding werken, kies dan voor ons programma ‘Persoonlijke begeleiding’. We werken dan in live sessies bij ons op locatie in Doornspijk.

Belangrijkste voordelen voor jou

 • Professioneel programma met de kennis en expertise van de Buteyko cursus en Dennis Huizenga zelf.
 • Persoonlijke intake op locatie, waarbij we onder andere jouw ademconditie, hartslag en zuurstofgehalte testen.
 • Je hoeft daarna de deur niet meer uit; je kan jezelf vanuit je eigen huis genezen.
 • Geen reistijden en kosten; je bespaart geld.
 • De persoonlijke begeleiding helpt jou inzicht te krijgen in jouw verbeterpunten en hoe deze aan te pakken.
HYPERVENTILATIE
BREATHING MASTERY PROGRAMMA
 • Intake met o.a. testen van hartslag, zuurstofgehalte en ademconditie
 • Persoonlijke begeleiding
 • Online lessen
 • Whatsapp coaching
 • Community toegang
€399,- Start nu

De adem-band

De adem-band helpt als extra ondersteuning bij de oefeningen van de Buteyko cursus. Door het dragen van de band word je je bewuster van jouw ademhaling. Door de band korte perioden gedurende de dag en nacht te dragen, werk je aan de rustige ademhaling waar we naar streven.
De band is beschikbaar in drie verschillende maten:
Small – middenrif omvang 67 – 87cm
Medium – middenrif omvang 89 -105cm
Large – middenrif omvang 105 – 120cm
Bestel de band hier online.

Veel gestelde vragen (FAQ)

De meerwaarde zit hem vooral in de duidelijke stappen. In een groepscursus bepaalt vaak de begeleider of de groep het tempo. Ook zit niet iedereen te wachten om publiekelijk persoonlijke ervaringen te delen of hoge kosten te maken voor een-op-een begeleiding.
Lees hieronder een aantal van de vele testimonials.
Als je je aanmeldt kun je gelijk beginnen.

Testimonials

Wil jij graag met ons verder praten over hoe Probreathing jou kan helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

  * Dit veld is verplicht