ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test

Probreathing voor uw bedrijf of organisatie

Maak hieronder je keuze uit de verschillende programma’s. Na aanschaf volgt een intake, waarbij we dieper ingaan op jouw situatie en wensen. We testen dan onder andere jouw ademconditie, hartslag en zuurstofgehalte. Zo zorgen we voor een op maat gemaakt programma.

Twijfel je welk pakket bij jou past en wil je met ons overleggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ik wil graag overleggen

Webinars

Dit is een interactieve en leerzame webinar.
In dit webinarligt de nadruk op wat de kracht is van ademhaling. We gaan met name in op wat een verbeterde ademhaling kan doen voor de werknemers gedurende de werkdag of voor het slapengaan.
We leggen in begrijpelijke taal uit waarom ademhaling van groot belang is bij presteren, creativiteit, focus en herstel van medewerkers. De precieze invulling van de webinar bepalen we op basis van uw wensen.
Denk aan vragen als:

 • Wat kan je ’s morgens vroeg doen om snel in een wakkere geconcentreerde staat te belanden? Leer in 3 minuten tijd je staat te veranderen van rust naar alertheid.
 • Wat kun je doen als je merkt dat het druk is en het nodig is om rust en overzicht te houden? Leer in 3 minuten tijd je staat te veranderen van gespannenheid, onrust/stress naar rust.
 • Wat kun je doen als je merkt dat je moeilijk in slaap kunt komen? Als je een vol en druk hoofd hebt. Leer om in 5 minuten je gedachten te verminderen van druk naar volledige ontspanning.

In dit webinargaan we in op de 3 hoofdgroepen van ademhaling: koffie ademhaling, water ademhaling en valeriaan ademhaling.

Simpel gezegd zijn er verschillende ademhalingen voor verschillende resultaten:

 • Rustgevende groep
 • Balancerende groep
 • Energizer groep

Tijdens het webinar nemen we een moment waarin we mensen begeleiden om hun eigen ademconditie te meten. Zo krijgen ze direct inzicht in hoe interessant het voor hen is om hun eigen ademhaling te verbeteren.
Nadat deelnemers deze webinar actief hebben meegedaan zullen ze zich veel meer bewustzijn over wat ademhaling kan doen. Niet alleen op de werkvloer maar ook tijdens sport of andere privé momenten. Hierdoor krijgen ze veel meer inzicht in de redenen waarom iemand bijvoorbeeld buiten adem is na een gesprek of na een korte activiteit.
Op het eind is er ruimte voor Q&A. Afhankelijk van de reacties zal dat tot 30 minuten na de webinar kunnen.
Totale duur: 1 tot 1,5 uur

Workshops/clinics

Deze workshops zijn op locatie en afhankelijk van de wensen en hoeveelheid mensen maken we een voorstel en offerte.

Het voorbeeld zoals onder ‘webinar’ is gegeven kan ook als een workshop op locatie plaatsvinden. Vaak duurt een workshop een dagdeel.

Persoonlijke begeleiding van werknemers met COVID restklachten (in overleg)

Afgelopen jaar hebben we bij Probreathing veel mensen zowel nationaal als internationaal geholpen met COVID-restklachten. Om meer mensen te kunnen helpen, hebben we een onlineprogramma samengesteld waarin iemand d.m.v. online videolessen stap voor stap geleerd krijgt hoe hij/zij de ademhaling kan verbeteren.

Door COVID verslechterd de ademconditie. Door het verbeteren van de ademconditie zal het algemene herstel van de patiënt enorm versnellen. Ik leid ook fysiotherapeuten op om meer kennis te krijgen over ademhaling en hoe men daarin de patiënt beter kan assisteren.

Bij COVID-herstel is persoonlijke begeleiding van essentieel belang. Bij ieder persoon is de hoeveelheid begeleiding ook verschillend. De gemiddelde tijd diewe besteden aan persoonlijke begeleiding is ongeveer 5 uur naast het volgen van het onlineprogramma.

Investering in het onlineprogramma inclusief een uur persoonlijke begeleiding bedraagt €299 excl..btw.
Extra uren voor begeleiding: €95 excl.btw.

Deze bedragen zijn exclusief reistijd en reiskosten. Indien jullie organisatie het op prijs stelt als ik op locatie kom voor bijvoorbeeld een inloop spreekuur, dan doe ik dit graag. Kilometervergoeding is ook gebaseerd op reistijd en bedraagt €0,80 per/km.

Investeringen voor workshops/seminars op locatie bedragen €799 per dagdeel, excl. btw en reiskosten.

Opleiding basis ademhaling
voor therapeuten

Veelvuldig gebruikt door fysiotherapeuten om een basiskennis over ademhaling te genereren. Hands-on uitleg vanuit de praktijk. In deze workshop behandelen we geen onnodige diepgaande fysiologische vraagstukken.

Onderwerpen

 • Wat gebeurt er fysiologisch in het lichaam tijdens ademen?
 • Waar dien je op te letten bij een patiënt?
 • Hoe meet je de patiënt zijn/haar adem-conditie?
 • Welke oefeningen zijn bij welke toestand raadzaam te doen en welke vervolgstappen zijn noodzakelijk?

Een groot deel van de workshop bepalen we aan de hand van vragen en ervaringen uit de groep. Zo zorgen we dat iedereen met praktische tips naar huis gaat om direct in te zetten in de praktijk.

Bepaal zelf hoe jij wilt trainen

De vorm van begeleiden kan je tijdens het programma naar wens aanpassen.

Persoonlijke begeleiding

Mogelijkheid tot live consulten in onze praktijk in Doornspijk als jij daar behoefte aan hebt. De intake vindt altijd plaats op locatie, zodat we een passend programma voor jou kunnen samenstellen. Daarnaast zijn wij altijd bereikbaar via Whatsapp en Facetime wanneer jij ons nodig hebt.

Online lessen

Liever zelf aan de slag? Ons platform biedt meer dan 60 online video’s met oefeningen en uitleg om jouw ademconditie te verbeteren. Natuurlijk zijn wij altijd bereikbaar mocht je tegen problemen aanlopen of even meer hulp nodig hebben.

De mobiele app

Met onze handige app heb je jouw oefeningen altijd bij de hand. Zo kan jij aan de slag waar en wanneer je dat zelf maar wilt.

Bewezen

Een bewezen systeem waar vele duizenden mensen wereldwijd al baat bij hebben gehad.

Professioneel

Leer de meeste stof online en werk aan het fine-tunen van de persoonlijke aspecten via persoonlijke begeleiding.

Blijvend resultaat

Als je het volledige traject doorloopt zijn de resultaten bijna altijd voorgoed. Met andere woorden: als je ademhaling in balans is zal het zelden zijn dat je klachten terugkomen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Na aanschaf van het programma dat bij jou past gaan we samen in een persoonlijke intake dieper in op jouw wensen. Tijdens de intake op locatie meten we jouw ademconditie, hartslag en zuurstof gehalte. Op basis hiervan adviseren wij je over jouw invulling van het programma. Met je eigen inlogcodes kan je vervolgens zelf online aan de slag met de ruim 50 lessen. Daarnaast krijg je een gratis e-book en op maat gemaakte ademband.
Lees hier een aantal van de vele testimonials.
Bij een goed onderbouwd online programma (met een grote database en software op de achtergrond) kun je vooral in je eigen tempo en zonder beperkingen de oefeningen en de informatie tot je nemen. Ook heb je niet te maken met reistijden naar een begeleider of cursus. Met het online programma van Probreathing krijg je ook online persoonlijke begeleiding via whatsapp of videobellen.
De meerwaarde zit hem vooral in de duidelijke stappen. In een groepscursus bepaalt vaak de begeleider of de groep het tempo. Ook zit niet iedereen te wachten om publiekelijk persoonlijke ervaringen te delen of hoge kosten te maken voor een-op-een begeleiding.
Nee, deze site is in het leven geroepen door Dennis Huizenga, een internationaal erkend Buteyko therapeut, holistisch coach, auteur en spreker die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. (Dennis is tevens volledig eigenaar van deze site).
Doeltreffendheid, zelf in te delen tijd, geen reistijden en ook financieel een stuk goedkoper dan een-op-een begeleiding.
Je bepaalt zelf het tempo. Raadzaam is elke dag een stukje te doen. Voor het trainen heb je minimaal 45 minuten per dag nodig voor een aantal maanden (meestal 3 a 4). De totale cursus bevat voor ongeveer 6 uur aan lesmateriaal.

Testimonials

Twijfel jij welk pakket bij jou past?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor overleg.

  * Dit veld is verplicht